terapii-biologice-reumatologie-iasi

Terapii biologice

TERAPIA BIOLOGICA IN BOLILE REUMATICE

In ultimii 30 ani tratamentele anti-reumatice au revolutionat medicina, prin utilizarea terapiilor biologice.

Progresele in intelegerea patologiei reumatice au descoperit noi mecanisme de inflamatie si autoimunitate, conducand la aparitia de agenti biologici specifici.

Bolile reumatice autoimune se caracterizeaza prin autoimunitate sistemica ( celulele corpului isi ataca propriile organe si tesuturi ), care duce la inflamatie cronica la nivelul articulatiilor, tendoanelor, muschilor si organelor interne.

Cauza bolilor autoimune reumatice nu este cunoscuta, insa la producerea lor participa factorii genetici , factorii imunologici si de mediu.

Dintre factorii genetici se cunosc factorii ereditari; o persoana poate mosteni gene care predispun la dezvoltarea unei boli autoimune, atunci cand este expusa la o combinatie de factori declansatori.

Factorii de mediu: soarele, fumatul, anumite chimicale, detergenti, infectiile virale/bacteriene pot influienta dezvoltarea bolilor autoimune.

Terapiile biologice sunt medicamente care blocheaza activitatea unor celule „cheie „ implicate in inflamatie si distructie articulara, actioneaza asupra sistemului imun, incetinind sau oprind inflamatia daunatoare.

FORMULAR PENTRU PROGRAMARI

Va rugam sa selectati intre intervalul orar 15:00 - 18:00. Veti fi sunat pentru confirmarea rezervarii. Multumim!

TOP