Kinetoterapia reumatologica
Kinetoterapia in reumatologie este o forma specifica de kinetoterapie care vizeaza tratarea unei varietati de afectiuni reumatologice.
Afectiunile reumatologice sunt boli autoimune care provoaca inflamatii ale articulatiilor, tendoanelor, muschilor sau ligamentelor. Cauzele acestor afectiuni sunt necunoscute, desi factorii ereditari pot fi comuni.
Kinetoterapeutii reumatologici au experienta in evaluarea si tratarea unei game largi de simptome asociate afectiunilor autoimune, acesti specialisti oferind un program de tratament cuprinzator si personalizat.
Ce afectiuni se trateaza cu fiziokinetoterapia reumatologica?
Programul de tratament specific are scopul de a restabili revenirea la activitatile normale din viata de zi cu zi. In clinica noastra se pot trata:
- Spondilita anchilozanta
- Artrita reumatoida
- Artrita reactiva
- Guta
- Lupus eritematos sistemic
- Artrita idiopatica juvenila
- Sindromul Ehkers-Danlos
- Gonartroza, coxartroza
- Polimialgia reumatica
- Policondrita recidivanta
- Artrita psoriazica
- Polimiozita
- Artrita septica
- Tenosinovita
Ce tip de tratamente se folosesc in fizioterapia bolilor reumatice?
- Crioterapie
- Ortezare
- Terapia cu parafina
- Terapii pentru controlul durerii- electroterapie
- Hidroterapia
- Terapii de stimulare cardiovasculara
- Masaj
- Terapia fotodinamica
- Terapie ocupationala
- Exercitii de crestere a mobilitatii si fortei musculare
Recuperea medicala in reumatologie reprezinta o forma specializata de kinetotarapie dedicata tratarii afectiunilor reumatologice. Acestea sunt boli autoimune care cauzeaza inflamatii in muschi , articulatii, tendoane si ligamente, care pot provoca durere, umflarea zonei afectate si anchiloza. Kinetoterapia reumatologica este o modalitate excelenta de a gestiona aceste simptome si de a reduce efectele devastatoare pe care afectiunile reumatologice il au asupra stilului tau de viata.
In artrita reumatoida tratamentul fizioterapic ajuta pacientii sa isi gestioneze mai usor boala. Kinetoterapeutii desfasoara exercitii de terapie ocupationala si educa pacientii privind strategiile de protectie articulara, utilizarea dispozitivelor de asistenta si efectuarea de exercitii terapeutice, care sunt esentiale in imbunatatirea mobilitatii si autonomiei pacientilor.